Unn deg fysiske utfordringer og rekreasjon i storslått og mangfoldig natur. Opplev tradisjoner, lokal mat og møt folk og dyr i levende stølsgrender. Opplev mangfoldet til fots, på sykkel, på ski, eller med ryggsekk og fiskestang.

Opplev museer, utstillinger og konserter. I Ål finner du attraksjoner som Torpo stavkyrkje fra 1100-tallet og Ål kulturhus med Galleri Syningen, Rolf Nesch-museet og rosemalingsutstillingen Hallingrosa. På kulturhuset kan du også få gleden av å se alt i fra kjente og kjære artister, teaterforestillinger til lokale talenter og skolefremvisninger. 

Gjennom året arrangeres en rekke kultur- og idrettsarrangement i Ål. I sommerhalvåret Ål-utstillinga og Ål-dagen samt Ål Cup i håndball og fotball. Kultur og folkemusikk står sentralt og har lange tradisjoner i Ål, og hver vår arrangeres Den Norske Folkemusikkveka.Vinterstid går det flere store idrettsarrangementer av stabelen, bl.a. Bendit Alpinfestival og Bendit Liatoppsprinten skiskytterfestival.
 
Tettstedet Sundre er sentrum i Ål, som er den største kommunen i Hallingdal når det gjelder innbyggertall og nest størst i flatemål.

 

Innbyggere 4800
Flatemål 1173 km2
Høyeste fjelltopp Raudbergnuten 1819 m.o.h.
Beliggenhet Hallingdal, Buskerud Fylke
Adkomst RV 7 Oslo-Bergen, NSB Bergensbanen, Nor-way BussExpress
Næringsliv Landbruk, reiseliv, helse, service, mediaKilde: ÅL Utvikling