Ål er stolt av å være en kultur- og naturkommune. Vår mektige natur ønsker vi å dele med alle som søker et fredfullt øyeblikk i vakre og ville fjellområder.

Vinteren i Ål byr på en mengde aktiviteter. Som turskiløper kan du utfolde deg i 400 km med langrennspor. Ål skisenter og Skarslia Ski- og Akesenter passer for deg som liker alpint og aking. Bergsjøområdet er i tillegg til å være et fantastisk utgangspunkt for skituren, vertssted for kite og skiseiling.

Ål har et vidt spekter av attraksjoner og severdigheter i kommunen. Flotte kulturskatter som Torpo Stavkyrkje, den siste orgniale i Hallingdal, Rolf Nesch-museet som er verdens største permanente utstilling av hans verker. Her finnes kulturminner vel verdt et besøk og flotte museer og gallerier.

Ål kulturhus ligger midt i Ål sentrum og rommer bl.a Nesch-museet, Hallingrosa som stolt viser fram Hallingdals berømte og flotte rosemaling med vekt på hallingrosa, og Galleri Syningen med sine skiftende utstillinger.

Ål Kyrkje er åpen hver dag og hit anbefales en tur innom. Du kan se altertavle og prekestol fra den gamle stavkirken og en kopi av det berømte maleriet i Ål-taket.

 

Kilde: ÅL Utvikling